Juan Diego de Usera
Postat pe 12 ianuarie 2019 • 20:00
hardware-ul computerului nostru, mai devreme sau mai târziu va începe să dea eșecuri aparent inexplicabil, Asta va face munca ta o sarcină foarte dificilă. Cu toate acestea, în tutorialul de astăzi vom vedea cum putem diagnostica ce componentă hardware ne eșuează și să luăm măsurile adecvate în acest sens. Și este pentru a diagnostica o defecțiune a hardware-ului nu este atât de ușor precum ar putea părea la prima vedere.
Când facem acest tutorial, ne-am gândit că este mai bine să îl împărțim în secțiuni. În fiecare dintre aceste secțiuni vom vorbi despre posibil Probleme care poate prezenta o componentă specifică, cum să verificați dacă această problemă este legată de componentă și cel mai bun mod de a o remedia. Dar, de asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că, de multe ori, găsirea unei componente defecte se realizează pe baza excludeți problemele cu restul componentelor computerului.
Defecțiuni tipice ale hardware-ului unui computer personal
Probleme cu procesorul
Este extrem de rar ca un procesor să eșueze singur. Cel mai frecvent este că componenta care dă aceste probleme este hardware asociat cu acesta. De exemplu, dacă procesorul este supraîncălzit, acest lucru se poate datora lipsei unui radiator adecvat pentru acest procesor, sau radiatorul în sine nu intră în contact slab cu IHS-ul procesorului. Dar vina, în sine, nu este procesorul.
De obicei, o defecțiune catastrofală a procesorului va fi reprezentată de faptul că sistemul nu pornește. Dacă suntem siguri că restul componente a sistemului lucrează corect, atunci singura soluție este să aruncați procesorul defect și să îl înlocuiți cu unul nou, compatibil cu soclul plăcii de bază.
Probleme cu placa de baza
Problemele legate de placa de bază sunt adesea cauzate mai mult de Supraîncălzire VRM dintre acestea, care pot cauza probleme stabilitate în ele. Dar este, de asemenea, adevărat că majoritatea acestor probleme tind să apară atunci când sunt overclockate cu ele. Adică, în condiții normale, temperaturile tind să rămână într-un interval mai mult sau mai puțin normal.
Pentru a verifica dacă avem o problemă de temperatură cu placa de bază, cel mai bine este să recurgeți la Programul HWinfo și, folosind Prime95 x64 (dacă Windows este o versiune pe 64 de biți) uitați-vă la temperaturile care ajung pe deplin sarcină.
Alte probleme tipice ale plăcii de bază se datorează inserării slabe a procesor în soclu unde merge, ceea ce poate duce la pini se îndoaie. În acest caz, puteți încerca oricând să le îndreptați cu ajutorul unei scobitori din lemn sau a unui card bancar (și multă răbdare), astfel încât să facă din nou un contact bun. În caz contrar, trebuie doar să aruncați placa de bază la coșul de gunoi.
Probleme de memorie RAM
Memoria RAM poate cauza diverse tipuri de defecțiuni. Cel mai frecvent este că nepotrivire în caneluri, după ce ați făcut lucruri în interiorul computerului, cum ar fi curățarea acestuia. În acest caz, simpla eliminare a tuturor modulelor RAM și reintroducerea acestora va fi suficientă pentru a rezolva problema.
Un alt lucru este când unul dintre modulele RAM încetează să funcționeze corect dintr-o dată. Aceste tipuri de eșecuri sunt prezentate ca instabilitate computer constant, că placa grafică nu pornește când porniți computerul, fișiere care sunt corup sau informații incorecte din cantitatea de RAM disponibil în echipă.
În acest caz, pentru a verifica dacă este într-adevăr o problemă RAM, ceea ce ar trebui să faceți este să obțineți Programul MemTest86, care este capabil să supună o serie de teste modulelor RAM, pentru a afla dacă acestea sunt vinovații problemei. Dacă da, atunci ar trebui repetați testele pentru fiecare dintre modulele RAM din sistem. Dacă toate modulele RAM nu reușesc, atunci este foarte posibil ca placa de bază să fie defectă, deoarece este foarte rar ca toate modulele să eșueze în același timp.
Probleme cu cardurile grafice
defecțiuni ale plăcilor grafice De obicei, acestea sunt prezentate ca sistemul nu îl recunoaște atunci când pornește acest lucru. Sau că performanța jocurilor scade destul de neașteptat. Sau se încălzește prea mult și determină închiderea computerului din cauza temperaturilor excesive.
Dacă computerul nu este capabil să detecteze placa grafică la pornire, o puteți arunca direct, cu excepția cazului în care necaz fi în alimentare electrică, clar.
Când un declin neașteptat din performanţă în jocuri, este cel mai probabil din cauza temperaturilor excesive, ceea ce face ca frecvențele de funcționare ale acestuia să scadă foarte mult. Pentru a cunoaște datele despre temperatură, cel mai bine este să utilizați programul HWinfo și un program pe care îl puteți rula într-o buclă pentru o lungă perioadă de timp. În această privință, Unigine Heaven sau Valea Unigine Sunt programe perfecte pentru a stresa placa grafică și pentru a observa temperaturile pe care le atinge atunci când funcționează. Dacă temperaturile sunt foarte ridicate, o opțiune bună pe care o aveți este curățați radiatorul din aceasta și schimbați pasta termică utilizată. Dacă problema este că radiatorul original a încetat să funcționeze bine, puteți căuta un radiator terță parte pentru a înlocui originalul.
Probleme cu unitatea de stocare
În unitățile de stocare mecanice, aceste tipuri de probleme pot fi detectate printr-o defecțiune a Protocolul S.M.A.R.T. ceea ce ne poate informa că unitatea de disc nu funcționează la fel de bine ca ar trebui. S-ar putea să auzim, de asemenea, că unitatea dă multe lovituri interne (cum ar fi „clac, clac, clac”) deoarece brațul cititorului nu poate fi poziționat corect pe unitate.
În cazul unităților de stocare solide, primele noutăți pe care le vom avea despre o defecțiune cu ele vor fi a scădere accentuată a performanței la stocarea și citirea datelor în ele.
În ambele cazuri, un program de genul CrystalDiskInfo Ne poate ajuta foarte mult, deoarece acest program este capabil să citească S.M.A.R.T. și ne informați despre posibile probleme cu unitățile echipamentului nostru.
Dacă acest program detectează că există probleme cu una dintre unitățile noastre, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să mutăm toate datele pe care le avem pe hard disk pe o altă unitate care nu are aceste probleme și să nu mai folosim unitatea problematică. Dacă unitatea nu mai permite acest lucru, puteți încerca să utilizați Programul HDD Regenerator pentru a obține datele din interior.
Probleme cu sursa de alimentare
Pentru a termina lista, problemele cu sursa de alimentare se manifestă de obicei ca repornește echipamente neașteptate, atât cu o sarcină redusă, cât și cu o sarcină mare de lucru. De asemenea, se pot manifesta prin faptul că anumite componente ale hardware-ului echipamentului nostru nu pot fi pornite la pornirea acestuia.
În acest caz, cel mai bine este să utilizați programul HWinfo pentru verificați tensiunea care oferă fiecare dintre cele trei canale principale ale sursei: +12, +5 și +3,3 V. toleranțe dintre aceste canale sunt ale unui ± 5%. Dacă tensiunile sunt prea departe de valoarea nominală ar trebui să fie, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să eliminați sursa defectă și să o înlocuiți cu una nouă înainte ca aceasta să poată provoca mai multe probleme.
Post a Comment