Vrei sa ai la indemana un joc distractiv cu carti oricand te intalnesti cu prietenii sau organizezi o petrecere acasa? Gasesti numeroase optiuni pe care le poti incerca, fiecare avand regulile sale, de la cele in doi jucatori si pana la variantele multi-player. Cea mai buna parte este ca pot fi incercate oriunde, asa ca poti avea si tu macar una din aceste optiuni indragite.
Cele mai frumoase jocuri iti ofera numeroase ore de distractie in sanul familiei sau alaturi de prieteni. Si, daca nu prea ai experienta in acest sens, sau pur si simplu vrei cateva exemple de titluri noi pe care sa le incerci, in acest articol vei afla cate ceva despre cele mai populare optiuni de la ora actuala.
Uno
Este faimos pentru faptul ca poate fi jucat intre 2 si 10 participanti, avand la dispozitie un pachet de 108 carti. A fost dezvoltat in SUA, in 1971, fiind o optiune mai “tanara” comparativ cu alte titluri din aceasta lista. Insa a devenit extrem de popular si prin prisma faptului ca exista multiple variatii si teme. Ca si tipologie, este o optiune in care castiga primul care tine doar o carte in mana si rosteste UNO.
BlackJack sau 21
Este un joc simplu, de strategie si sansa, in care jucatorul se “lupta” cu dealerul pentru a obtine un numar de puncte cat mai apropiat de 21 si, in acelasi timp, mai mare decat punctele adunate de dealer. Este cea mai indragita varianta din cazinouri, avand in vedere procentajul mai ridicat in favoarea jucatorului, care se poate folosi de anumite strategii pentru a-si mari sansele de castig.
Solitaire
Insumeaza orice joc cu carti pe care il poti incerca singur, care presupune rezolvarea unui puzzle sau aranjarea cartoanelor intr-un anumit mod. Il gasesti chiar si in format virtual, in cazul sistemelor de operare Windows fiind preinstalat pe PC sau laptop. In prezent, il poti descoperi si in magazinele virtuale, atat in format pentru telefonul mobil, cat si pentru calculator sau direct in browser.
Gin rummy
E un joc pentru doua persoane, care se foloeste de un pachet de carti cu 52 de cartoane si care implica strategie, tactica si sortarea cartilor, o partida fiind rapida, de doar 15 minute. Obiectivul principal este de a obtine 100 de puncte inaintea adversarului.
Cards Against Humanity
Aceasta versiune pentru adulti poate fi incercata in 3 – 20 de jucatori, necesitand completarea unei fraze cu cuvinte sau fraze riscante de pe doua tipuri de carduri (albe si negre).
Go Fish
Se joaca in doi pana la cinci participanti, telul principal fiind de a aduna patru carti de aceeasi valoare. Cel care obtine cele mai multe astfel de perechi la finalul jocului, castiga.
Poker
Exista numeroase tipologii de poker, insa fiecare varianta are un punct in comun, si anume pariul este parte intrinseca a jocului. Castigator este cel care are combinatia cea mai buna de carti in conformitate cu regulile jocului.
Apples to Apples
Este un joc de petrecere pentru grupuri mari, de 4 pana la 10 participanti, in care exista carti rosii, pe care se afla un substantiv, si carti verzi care au un adjectiv, “judecatorul” rundei avand sarcina de a alege cea mai buna “pereche” de cuvinte.
Magic: The Gathering
Este disponibil in format digital si fizic, reprezentand o batalie intre vrajitori care trag carti dintr-un pachet si le folosesc pentru a se apara si a-si infrange adversarii.
Razboi
Se foloseste un pachet clasic de carti, putand fi incercat intr-un numar par de jucatori, de obicei, castigator fiind cel care are, la final, intregul pachet.
Septica
Se joaca in doi sau in patru, dezvoltand atentia si capacitatea de memorare.
Exploding Kittens
A aparut pe piata in 2015, necesitand intre 2 si 5 participanti. Nu lipsesc regulile bine definite, iar castigator este cel care ramane pana la final in joc, scapand de cartile cu “pisici care explodeaza”, de unde pachetul isi trage numele.
Crazy Eights
Poate fi incercat in minimum 2 si maximum 7 jucatori, fiind un tip de joc in care cel care isi termina primul cartile din mana castiga.
Texas Holdem
E o variatie a jocului de poker in care jucatorului ii sunt date doua carti cu fata in jos, iar dealerul va arata, in trei stagii, alte cinci carti. Fiecare participant va cauta cea mai buna “colectie” de cinci carti formata din cele din mana si cele de jos, pariind la fiecare pas sau “aruncandu-se” din runda respectiva.
Canasta
Face parte din familia jocurilor de rummy, jucandu-se in doi sau in perechi de cate doi, cu doua pachete clasice de carti. Are o durata lunga de joc, in medie 60 de minute pe partida.
Bridge
Se joaca in echipe de doi, implicand strategie, comunicare, tactici si o memorie foarte buna. Face parte din cele mai indragite tipuri de joc de carti (aici lista comparativa) pentru seniori.
Spades
Are nevoie de patru jucatori, de obicei, si implica colectarea cartilor de pica, tinta fiind sa se adune 500 de puncte pana la finalul partidei.
Speed
Este un joc in doi in care castiga cel ce scapa mai repede de cartile pe care le are in mana la inceputul partidei. Exista si variatii in care pot participa mai multi jucatori.
Bang!
Este un joc de deductie cu tematica western in care joaca, de regula, cel putin 4 oameni si maximum 8, fiecare din ei avand un rol bine definit, si o tinta precisa. Exista carti cu rol de serif, ajutor de serif, renegat si criminal. Seriful si ajutoarele sale trebuie sa omoare criminalii si renegatii, criminalii trebuie sa omoare seriful iar renegatul are drept tinta finala supravietuirea, el trebuind sa ii omoare pe toti ceilalti, seriful fiind ultima sa tinta.
President
Este o versiune adaptata dupa un joc nipon, in care participa cel putin trei persoane si unde se foloseste pachetul cu 54 de carti (incluzand Jokerii), si unde fiecare jucator isi propune sa fie primul care scapa de cartile din mana pentru a deveni “presedinte” in runda urmatoare.
Post a Comment