Ne apropiem cu pasi repezi de finalul lui 2018 si este perioada in care multi dintre noi aruncam un ochi peste ce s-a intamplat in ultimele 12 luni de zile. Astazi ma voi concentra pe cele mai bune titluri AAA care au vazut lumina zilei pe PC in acest an. Voi reveni cu un top al titlurilor indie separat si probabil cu unul al celor mai mari dezamagiri. Asadar, va prezint titlurile care s-au facut remarcate. De retinut este ca nu am cautat exclusivitati si unele titluri s-ar putea sa fie disponibile pe mai multe platforme, dar dupa cum s-a demonstrat in nenumarate cazuri: PC-ul este platforma unde veti avea the ultimate experience. Daca am uitat vreun titlu sau nu sunteti de acord cu topul, va astept propunerile (argumentate) in sectiunea comentarii.
Forza Horizon 4: vrum vrum
Au fost vremuri cand pentru toata lumea jocul cu masini pe PC avea un singur nume: Need for Speed. In timp ce EA a ingropat NFS alaturi de Medal of Honor, C&C sau Dead Space, Microsoft a adus seria Forza pe PC. Anul acesta cel de-al 4-lea titlu din serie a ajuns cu viteza maxima instalat pe calculatoarele tuturor iubitorilor de jocuri cu masini de tip arcade. FH4 este un joc open-world in care vei putea conduce aproape 450 de modele de la autovehicule incepand de la masini clasice precum Lancia Delta HF Integrale EVO pana la Bugatti Chiron. Cu o grafica de zile mari, un control foarte bun, 4 anotimpuri care pot fi schimbate in mod dinamic, Forza Horizon 4 este la ora actuala cel mai bun joc cu masini de tip arcade.
O alternativa este The Crew 2, care pe langa automobile permite sa comuti instant cu barca sau avion.
Assassin’s Creed Odyssey: This is SPARTAAA!
Un titlu mai potrivit mi s-ar fi parut Spartan Odyssey, dar probabil nu ar fi vandut la fel de bine. Lasand vanzarile la o parte, Origins urmat de Odyssey au adus schimbari importante mai ales pe partea de gameplay pentru seria AC si sunt considerate cele mai bune din serie. Odyssey pare un vis umed chiar de la prima vedere: open world in Grecia antica cu o multime de elemente imprumutate de la seria The Witcher. Avem posibilitatea de a alege intre un personaj feminin sau masculin, iar deciziile luate vor afecta cursul jocului. Il veti intalni pe legendarul spartan Leonidas si va veti confrunta cu creaturi mitologice precum Medusa. Personajul poate fi personalizat si imbunatatit, iar grafica este impresionanta.
Shadow of the Tomb Raider: Lara Croft vs. BOR
In 2013, cei de la Crystal Dynamics au apasat butonul de factory reset pentru seria Tomb Raider si au regandit aventurile Larei. Succesul seriei Uncharted pe console si lipsa unei alternative solide pe PC i-a determinat pe producatori sa ne prezinte o eroina noua. Astfel Lara Croft e mai putin concentrata pe puzzle-uri si mai mult pe actiune si aventura. Shadow of the Tomb Raider este titlul care incheie trilogia pornita in 2013 cu demnitate. Spun asta pentru ca in majoritatea cazurilor al treilea titlu din serie (exceptie Witcher 3 si probabil inca cateva) sunt grabite si pierd din calitate. Este putin mai slabut decat Rise of the Tomb Raider, dar nu merita ratat.
Hitman 2: concurs international de talentati la asasinate
Soarta seriei Hitman a fost incerta in momentul in care Square Enix a decis ca studioul IO Interactive nu mai este profitabil. Din fericire, Warner Bros a avut un cuvant de spus si a devenit distribuitorul oficial al celui mai nou titlu din serie. Lansarea episodica a titlului anterior a fost abandonata si am primit pachetul complet. Similar cu Tomb Raider, si Hitman a primit un reboot cu titlul anterior iar Hitman 2 este continuarea directa. Practic avem un simulator de asasinate. Fiecare nivel este de tip sandbox, unde exista o multitudine de variante prin care tintele pot fi eliminate. Totul depinde de imaginatia jucatorului. Acest aspect creste considerabil rejucabilitatea unui nivel si puteti ajunge linistiti la aproape 100 de ore petrecute in joc. Dupa cum ne-au obisnuit cei de la IO Interactive, Elusive Targets sunt active si in Hitman 2. Elusive Targets sunt contracte de asasinat care sunt disponibile doar o anumita perioada de timp.
Monster Hunter World: the patient hunter gets the prey
Seria Monster Hunter a luat nastere in anul 2004, dar World este primul titlu din serie care a fost conceput si pentru piata vestica, nu doar cea asiatica. Este un joc pe care fie il veti adora, fie il veti uri. Intregul scop al jocului este sa vanati cele mai ciudate creaturi pe care le-ati intalnit vreodata, ajutati de un foarte vast arsenal pus la dispozitie.
Far Cry 5: make America great again!
O alta serie care a trecut prin mai multe etape este Far Cry. Daca primul titlu a fost un shooter destul de liniar intr-o jungla tropicala unde se faceau experimente iar cate un monstru iti sarea pe ecran cand iti era lumea mai draga, al doilea ne-a purtat intr-un open world realist, printr-un stat din Africa, unde malaria era la ea acasa. Far Cry 3 ne-a adus „the definition of insanity” si multi il considera ca fiind cel mai bun din serie. Far Cry 5 ramane fidel retetei din Far Cry 3 respectiv 4 si ne poarta printr-un open world plin de neprevazut, unde intreaga poveste poate fi jucata singur sau in mod coop. Va trebui sa infruntati un cult condus de Joseph Seed.
Kingdom Come Deliverance: simulatorul medieval
Kingdom Come Deliverance a fost mentionat pentru prima oara in 2011 si dupa cum observati – nu face parte din nici o serie si este un titlu original. In 2011, Warhorse prezentatu cateva poze si concepte din joc, anuntandu-l foarte complex si mare, iar lumea nu a fost convinsa ca se vor putea tine de promisiuni. Odata ce a vazut lumina zilei, jocul a bifat toate casutele pe care le-a promis in 2011. Un nou titlu open-world in secolul al 15-lea, care pune accent pe acuratete si realism. In Kingdom Come Deliverance veti intra in pielea lui Henry, fiul unui fierar si ii veti croi povestea in functie de deciziile pe care le veti lua.
Vampyr: da-mi un Ketonal sau te las fara sange
Intr-o lume dominata de studiouri mari si continuari peste continuari, Vampyr mi se pare ca a fost trecut prea usor cu vederea si nu s-a bucurat deloc de atentia meritata. Actiunea din Vampyr are loc in Londra, anul 1918, iar jucatorul va intra in pielea doctorului Jonathan Reid. Acest doctor, cand nu ajuta oameni, ii lasa fara sange, pentru ca este un vampir. Ce se intampla mai departe este la decizia mouseului jucatorului. Doriti ca doctorul sa lase in spate orice urma de umanism si sa se transforme intr-o creatura sau cautati un leac pentru a-l scapa de aceasta boala crunta?
Warhammer Vermintide 2: ciocanul meu minte nu are
Left 4 Dead in universul Warhammer si lupte close up and personal. Asa as caracteriza Vermintide 2, care este recomandat a fi jucat alaturi de inca 3 prieteni. Ai de ales intre unul din cele 5 personaje disponibile, fiecare cu propriile specializari si sa pornesti in lupta impotriva haosului. Cred ca video-ul este suficient de explicit:
Frostpunk: winter is coming!
11 bit studios s-a facut remarcat cu fiecare titlu pe care l-a lansat datorita originalitatii, iar Frostpunk este cel mai recent motiv de mandrie pentru acestia. Fiind liderul ultimului oras de pe pamant intr-o epoca desprinsa din filmul The Day After Tomorrow, va trebui sa faci tot ce iti sta in putinta sa pastrezi atat infrastructura orasului in parametrii de functionare, cat si cetatenii multumiti. Va trebui sa iei decizii dure pentru a garanta supravietuirea speciei umane si sa fii pregatit pentru a combate crizele din comunitate. Mult succes!
Pillars of Eternity II Deadfire: si zeii fug cateodata
Un joc ca in vremurile bune, Pillars of Eternity II se adreseaza fanilor Baldur’s Gate sau Neverwinter Nights. Cu o poveste complexa, o grafica izometrica si elemente RPG in adevaratul sens al cuvantului, va necesita ore peste ore pentru a-i afla toate secretele si a-i cunoaste universul.
Mutant Year Zero Road to Eden: acum e tura mea! apoi e tura ta si tot asa!
Mutant Year Zero a fost o surpriza placuta pe final de an. Un titlu turn-based intr-un viitor postapocaliptic, unde omenirea asa cum o stim a incetat sa existe si este populat doar de mutanti.
O alternativa serioasa este BattleTech, unde in loc de mutanti veti controla roboti gigantici si va trebui sa gasiti o cale de scapare dintr-un razboi civil intergalactic.
In caz ca sunteti curiosi ce ne asteapta in anul 2019, puteti arunca un ochi aici.
Post a Comment