Monitorul este cel mai utilizat dispozitiv de ieșire al Cunoscută inițial sub numele de Visual Display Unit, poate fi considerată o platformă de comunicare pentru utilizator și computer. Găsim adesea termeni legați de ecrane despre care putem sau nu să cunoaștem, cum ar fi rezoluția ecranului, raportul de aspect, punct pitch și așa mai departe. Prin urmare, în acest articol vă prezentăm diferiți parametri de performanță ai unui monitor de computer.
Parametrii de performanță ai unui monitor de computer:
Raport de aspect: Raportul de aspect este unul dintre parametrii carevorbește despre dimensiunea ecranului. În general, găsim ecrane cu raporturi de aspect de 4: 3 sau 16: 9 sau 8: 5. Este relația geometrică dintre lățime și înălțime. Puteți citi mai multe despre asta aici: Ce înseamnă raportul de aspect.
Raport de contrast: Din punct de vedere tehnic, este raportul de luminanță alcea mai strălucitoare culoare (să zicem alb) până la cea mai închisă culoare (negru) pe care monitorul computerului o poate produce pe ecran. Pur și simplu cu cât este mai mare valoarea raportului de contrast, cu atât va fi mai bună calitatea imaginii și, prin urmare, experiența. Mai mult decât oricare alt parametru unic de performanță al unui monitor de computer, raportul de contrast este cel mai important dintre toate.
Rezolutia ecranului: Este numărul de pixeli care sunt prezenți îno dimensiune specială a ecranului. Cea mai comună rezoluție a ecranului este 1024 × 768. Înseamnă că există 1024 pixeli de-a lungul lățimii imaginii și 768 pixeli de-a lungul înălțimii. Cu cât monitorul computerului suportă o rezoluție mai mare a ecranului, cu atât claritatea și claritatea imaginii vor fi mai bune. De asemenea, acest parametru depinde de raportul de aspect pentru a determina forma pixelului (pătrat sau dreptunghiular).
Rată de reîmprospătare: Rata de reîmprospătare este de câte ori este afișat ecranuleste iluminat într-o secundă. Acesta a fost un parametru important de performanță al unui monitor de computer când monitoarele CRT erau dominante. Dar, de fapt, nu contează prea mult în cazul monitoarelor LCD. Acest lucru se datorează faptului că pixelii din LCD sunt întotdeauna ACTIVI, indiferent de rata de reîmprospătare. 60Hz sau 75Hz pe care îl vedeți lângă rezoluția ecranului este rata de reîmprospătare.
Timp de raspuns: Este timpul luat de un anumit pixel dintr-unafișaj pentru a trece de la activ (alb) la inactiv (negru) și din nou la starea activă. Deși acest timp este de obicei în milisecunde, cu cât valoarea este mai mică, cu atât va fi mai bună performanța monitorului computerului.
Marimea ecranului: Acesta este un termen obișnuit la care merg mulți oamenigresit. De fapt, este diferit în diferite tipuri de monitoare. Pentru un monitor CRT, dimensiunea ecranului este măsurată în diagonală, inclusiv învelișul exterior din jurul ecranului. Dar pentru un afișaj LCD sau LED este luată în considerare doar lungimea diagonală a afișajului. Se consideră că este dimensiunea fizică a imaginii.
Unghi de vedere: Este unghiul maxim la care întregulecran vizibil fără defecte în calitatea imaginii. La un pas de acest unghi de vizualizare, imaginea de pe ecran pare să fie neclară sau estompată. Deci, monitorul computerului cu un unghi de vizualizare bun este întotdeauna o alegere inteligentă.
Consum de energie: Consumul de energie este de asemenea foarte importantparametrul de performanță al monitorului computerului. Se măsoară în wați. Cu cât este mai mic, cu atât va fi mai bine pentru tine. Este posibil să nu afecteze performanța, dar este întotdeauna mai bine să alegeți un monitor cu consum redus de energie.
Post a Comment