Diferența dintre hardware-ul computerului și rețeaua
Rețelele de calculatoare nu sunt altceva decât multe computere legate între ele. Acestea sunt mai multe calculatoare care au conexiuni. În lumea de azi, toate computerele pot fi accesate prin această rețea și pot fi accesate conform cerințelor utilizatorilor. Hardware în termeni simpli poate fi spus ca părți ale sistemului computerizat. Acestea pot fi dispozitive care sunt utilizate pentru a forma o rețea. Hardware include carduri grafice, routere, mouse, procesor etc. Hardware-ul computerului este format în principal de componente care fac posibilă prelucrarea datelor.
Comparație față în cap între hardware-ul computerului și rețeaua (infografie)
Mai jos este cea mai mare diferență 4 între hardware și rețea:
Diferențele cheie între hardware-ul computerului și rețeaua
După cum puteți vedea, există multe diferențe între Computer Hardware și Networking. Să ne uităm la diferența maximă dintre hardware-ul computerului și rețea -
Un hardware și o rețea de calculatoare sunt două lucruri diferite. Deși atât computerul, cât și rețelele sunt foarte importante pentru orice sistem sau rețea să funcționeze bine. Hardware-ul computerului poate fi spus ca dispozitive fizice utilizate cu mașinile tale. Hardware este ceea ce face ca un sistem informatic să funcționeze. Fără hardware, un computer nu poate funcționa corect. Un sistem de rețele de calculatoare este format din software și are protocoale legate, care permit un set de rețele de calculatoare care poate fi utilizat. Protocoalele definite sunt standard și sunt urmate de toți cei care trebuie să creeze o rețea. O rețea este practic o conexiune între mai multe calculatoare. Acesta permite tuturor sistemelor dintr-o rețea să se conecteze între ele ori de câte ori este necesar.
Hardware-ul este important chiar și în crearea unei rețele. Diferite dispozitive hardware precum hub-uri, routere etc. pot fi utilizate pentru a crea o rețea. O rețea implică diferite tipuri precum LAN, WAN, MAN etc. care au nevoie de dispozitive diferite și oferă conectivitate în întreaga lume.
Tabelul comparativ cu hardware-ul computerului
După cum vedeți, există multe comparații între hardware-ul computerului și rețeaua.
Baza de comparație între hardware-ul computerului și rețeaua Calculatoare Rețea de calculatoare Diferența de bază Hardware-ul computerului poate fi spus ca dispozitive fizice utilizate cu mașinile tale. Hardware este ceea ce face ca un sistem informatic să funcționeze. Fără hardware, un computer nu poate funcționa corect. CPU este format din hardware și care acționează pentru a fi creierul computerului. Pe scurt este baza oricărui sistem care există. Fie orice sistem informatic sau sistem de rețea. Un sistem de rețele de calculatoare este format din software și are protocoale legate, care permit un set de rețele de calculatoare care poate fi utilizat. Protocoalele definite sunt standard și sunt urmate de toți cei care trebuie să creeze o rețea. O rețea este practic o conexiune între mai multe calculatoare. Acesta permite tuturor sistemelor dintr-o rețea să se conecteze între ele ori de câte ori este necesar. Hardware folosit Dispozitivele hardware care sunt necesare pentru un sistem de operare al computerului sunt un mouse, tastaturi, touchpad, unități de disc, adaptoare de afișare, dispozitive USB, ecran mapat bit, LED, convertor analog-digital, comutator On / Off, conexiuni de rețea, I / O audio, imprimante etc. De asemenea, este nevoie de dispozitive bloc care comunică date prin trimiterea de blocuri întregi de date. Acestea includ discuri dure, camere de luat vederi. Etc. Un sistem folosește, de asemenea, dispozitive cu caractere pe care șoferul le folosește pentru a comunica trimitând și primind caractere unice. Componentele care se află într-o rețea includ părți care sunt necesare pentru instalarea unei rețele. Acestea pot varia cu diferitele rețele care pot fi create. Aceste componente hardware care sunt necesare includ cablu, Hub, Switch, NIC (placă de interfață de rețea), modem și router. Unele dintre componente pot fi eliminate fără efect, sub rezerva tipului de rețea. Cele mai importante componente sunt:
· Card de interfață de rețea (NIC)
· Hub
· Comutatoare
· Router
· Modem
· Cabluri și conectori
· Software
· Servere Software - ul Un sistem informatic poate fi creat cu ajutorul hardware-ului. Dar acest sistem fără niciun software va fi doar o piesă de spectacol. Un sistem care funcționează eficient are nevoie de diverse tipuri de software. Aceste programe software vor ajuta sistemul să funcționeze eficient, ajutându-l să fie în siguranță împotriva virușilor, va reda muzică diferită sau pur și simplu ajută la navigarea pe internet. Pentru a crea o rețea, de asemenea, software-ul este necesar. Software-ul este forța motrice care le recomandă tuturor componentelor rețelei să funcționeze împreună. Cel mai important dintre ele este protocolul TCP / IP. Acest lucru instruiește să urmeze straturile de software, având propriile funcții. De asemenea, are un model de referință OSI care definește diferitele straturi. Prin definirea acestor două protocoale software, toate tipurile diferite de sisteme de calculator pot comunica între ele prin utilizarea aceluiași set de reguli, indiferent de diferitele hardware și software utilizate de diferitele sisteme din rețea. avantaje Hardware este coloana vertebrală a oricărui sistem. Cele două avantaje majore ale hardware-ului care de obicei trec neobservate sunt cele de mai jos.
Oamenilor le place de obicei să cumpere dispozitive hardware mai mult decât orice software. Un utilizator se abonează cu greu la Amazon Prime, dar îi va plăcea întotdeauna să aibă cele mai recente hardware, cum ar fi tablete, hard disk-uri, mobile, memorie RAM etc.
În plus, este ieftin, cu beneficii recurente. Dacă punctul de vânzare este hardware, atunci va exista întotdeauna o valoare. Toate companiile de hardware au folosit diverse produse. A conectat hardware care are mii de posibilități, precum upgrade-uri de funcții, servicii premium, promoții, reînnoire automată a ofertei și monetizare a datelor. Rețeaua are multe avantaje. Unele dintre acestea includ:
Partajarea fișierelor : Un utilizator poate partaja cu ușurință date între diverși utilizatori și accesa la distanță pe mașina locală ori de câte ori este necesar.
Partajarea resurselor: Rețeaua permite distribuirea diferitelor dispozitive periferice precum imprimante, scanere și copiatoare. În consecință, economisește bani.
Partajarea conexiunii la internet: este cel mai eficient mod de a proteja costurile și vă protejează sistemul împotriva diferitelor viruși atunci când un sistem se află într-o rețea partajată.
Creșterea capacității de stocare: un utilizator poate accesa diferite fișiere și fișiere multimedia, cum ar fi imagini, videoclipuri, muzică etc.
De asemenea, are beneficii de costuri, deoarece toate informațiile sunt stocate într-o bază de date centralizată.
Concluzie - Hardware computer vs rețea
Hardware și rețea computer sunt două lucruri diferite. Rețelele permit schimbul de fișiere, partajarea resurselor și protecția datelor din orice rețea. Hardware permite instalarea oricărui sistem. Aceasta poate fi o rețea sau doar un sistem computerizat de lucru normal. Pentru a face o afacere sau o companie să funcționeze atât hardware-ul, cât și factorii de rețea contează cel mai mult. Este vital să aveți hardware-ul adecvat și cea mai bună conectivitate a rețelei, fie că este vorba de rețeaua internă sau de rețeaua externă. Prin urmare, trebuie să aveți o combinație de hardware, software corect și o rețea rapidă pentru ca afacerea dvs. să aibă succes.
Articol recomandat
Acesta a fost un ghid pentru diferența maximă dintre hardware-ul computerului și rețeaua. Aici vom discuta, de asemenea, despre diferențele cheie de la Computer Hardware vs Rețea cu infografie și tabelul de comparație. De asemenea, puteți arunca o privire la următoarele articole pentru a afla mai multe -
Post a Comment