Autoin talarea unei plăci video într-un computer nu e te dificilă, dar în același timp exi tă mai multe nuanțe care trebuie luate în con iderare la a amblare. Ace t articol oferă in tru
Conţinut
Autoinstalarea unei plăci video într-un computer nu este dificilă, dar în același timp există mai multe nuanțe care trebuie luate în considerare la asamblare. Acest articol oferă instrucțiuni detaliate despre cum să vă conectați adaptorul grafic la placa de bază.
Instalarea unei plăci grafice
Majoritatea vrăjitorilor recomandă instalarea ultimei plăci video, în etapa finală de asamblare a computerului. Acest lucru este dictat de dimensiunile destul de mari ale adaptorului, care pot interfera cu instalarea altor componente ale sistemului.
Deci, să începem cu instalarea.
În primul rând, este necesar să deconectați complet unitatea de sistem, adică să deconectați cablul de alimentare. Toate adaptoarele video moderne necesită un slot pentru funcționare PCI-E pe placa de bază. Vă rugăm să rețineți că numai conectorii sunt potriviți pentru scopurile noastre. PCI-Ex16... Dacă există mai multe dintre ele, atunci trebuie să studiați manualul (descrierea și instrucțiunile) pentru placa de bază. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama care PCI-E sunt complete și permit dispozitivului să funcționeze la maxim. Acesta este de obicei cel mai de sus slot. Apoi, trebuie să faceți loc pentru conectorii plăcii video din spatele carcasei. Cel mai adesea, cioturile sunt banale pentru a izbucni. Pentru soluții mai scumpe, benzile sunt fixate cu șuruburi. Numărul de găuri depinde de câte rânduri verticale sunt plasate ieșirile monitorului pe placa video. În plus, dacă există un grătar de ventilație pe dispozitiv, atunci trebuie să eliberați și un slot pentru acesta. Introduceți cu atenție placa video în conectorul selectat până când se face un clic caracteristic - „blocarea” este declanșată. Poziția adaptorului - răcitoare. Este dificil să faceți o greșeală aici, deoarece orice altă poziție nu va permite instalarea dispozitivului. Următorul pas este să conectați energie suplimentară. Dacă nu este pe harta dvs., atunci această etapă este omisă. Conectorii de alimentare suplimentari pe plăcile video sunt diferiți: 6 pini, 8 pini (6 + 2), 6 + 6 pini (versiunea noastră) și altele. Merită să acordați o atenție deosebită acestui lucru atunci când alegeți o sursă de alimentare: trebuie să fie echipată cu bornele corespunzătoare. Dacă conectorii necesari lipsesc, atunci puteți conecta GPU utilizând un adaptor special (adaptor) molex pentru 8 sau 6 pini. Așa arată cardul cu puterea auxiliară conectată: Ultimul pas este asigurarea dispozitivului cu șuruburi, care sunt de obicei incluse cu carcasa sau placa video.
Aceasta finalizează conexiunea plăcii video la computer, puteți înlocui capacul, conecta alimentarea și, după instalarea driverelor, puteți utiliza dispozitivul.
Vezi și: Cum să afli de ce driver ai nevoie pentru o placă video
Post a Comment