Dacă nu vă puteți vedea SSD-ul pe ecranul de configurare a BIOS-ului, nu vă faceți griji. Există soluții de soluționat BIOS-ul nu detectează SSD problemă în computerul dvs. Windows.
Motivele pentru care SSD-ul dvs. nu este detectat de BIOS sunt problema driverului SATA sau problemele de setare a BIOS-ului. În orice caz, îl puteți remedia dacă BIOS-ul nu vă recunoaște SSD-ul.
Încercați aceste remedieri
Iată câteva soluții pe care le puteți încerca. Nu trebuie să le încerci pe toate; pur și simplu mergeți pe listă până când totul funcționează din nou.
Soluția 1: Depanarea hardware-ului defect
Hardware-ul defect poate împiedica detectarea SSD-ului de către BIOS. Deci, ar trebui să verificați hardware-ul SSD și porturile corespunzătoare și să vă asigurați că acestea funcționează corect.
În plus, puteți trece la un alt port SSD și puteți vedea dacă acesta poate fi detectat de BIOS.
Dacă hardware-ul funcționează excelent și aveți problema, nu vă faceți griji. Treceți la următoarea soluție.
Soluția 2: Configurați setările SSD în BIOS
Este probabil ca modul controler SATA să nu fie setat corect și de aceea SSD-ul dvs. nu este recunoscut de BIOS. Deci, puteți configura setările controlerului SATA în BIOS.
Întrucât pașii pentru configurarea BIOS-ului sunt diferiți datorită mărcilor, așa că luăm ca exemplu laptopurile Lenovo.
Reporniți computerul și apăsați tasta F2 tasta după primul ecran. Apăsați tasta Enter pentru a intra Config . Selectați Seria ATA și apăsați introduce . Atunci vei vedea Opțiunea SATA Controller Mode . Alege Modul de compatibilitate IDE . Salvați modificările și reporniți computerul pentru a intra în BIOS.
Acum BIOS-ul ar trebui să poată detecta SSD-ul dvs.
Soluția 3: Actualizați driverele disponibile
Un driver de dispozitiv lipsă sau învechit în computerul dvs. poate provoca SSD-ul dvs. nu a fost detectat de BIOS, în special driverul SSD și driverul plăcii de bază. Deci, ar trebui să vă mențineți actualizat driverele de dispozitiv.
Există două moduri de a vă actualiza driverele de dispozitiv: manual și automat .
Actualizare manuală a driverului - Puteți accesa site-ul web al producătorului, puteți găsi driverul de dispozitiv hardware și puteți descărca cea mai recentă versiune. Apoi instalați-l manual în computer. Asigurați-vă că descărcați cel care este compatibil cu sistemul dvs. de operare Windows. Acest lucru necesită timp și cunoștințe informatice.
Actualizare automată a driverului - Dacă nu aveți timp sau răbdare, o puteți face automat cu Șofer ușor .
Driver Easy vă va recunoaște automat sistemul și va găsi driverele corecte pentru acesta. Nu trebuie să știți exact ce sistem rulează computerul dvs., nu trebuie să riscați să descărcați și să instalați driverul greșit și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la greșeala la instalare.
Puteți actualiza automat driverele cu ajutorul fișierului GRATUIT sau Pentru versiune. Dar cu versiunea Pro este nevoie de doar 2 clicuri (și veți primi asistență completă și Garanție de rambursare în 30 de zile ):
Descarca și instalați Driver Easy. Deschideți Driver Easy și faceți clic pe Scaneaza acum . Driver Easy va scana apoi driverele problemă din computer.
Apasă pe Actualizați butonul de lângă dispozitivul marcat pentru a descărca automat versiunea corectă a driverului lor (puteți face acest lucru cu GRATUIT versiune). Apoi instalați-l în computer. Sau faceți clic Actualizați-le pe toate pentru a descărca și instala automat versiunea corectă a tuturor driverelor care lipsesc sau nu sunt actualizate în sistemul dvs. (acest lucru necesită Versiunea Pro - vi se va solicita să faceți upgrade când faceți clic Actualizați-le pe toate ).
Reporniți computerul pentru a intra în vigoare.
Introduceți BIOS-ul și vedeți dacă BIOS-ul vă detectează SSD-ul.
Deci asta este. Sper că această postare remediază BIOS-ul dvs. care nu detectează problema SSD. Dacă aveți întrebări sau sugestii, nu ezitați să lăsați un comentariu mai jos.
Post a Comment